Överlägg

Arabiska bokmässan i Malmö 2020 skjuts fram till oktober

Arabiska bokmässan i Malmö, som skulle ha ägt rum i april, kommer i stället att äga rum 2-4 oktober. Anledningen är oron för Coronavirusets spridning.

I år är fjärde året som den arabiska bokmässan anordnas i Malmö. Mässans besöksantal har ökat stadigt år för år, och och i år väntas minst 5 000 personer delta under mässans tre dagar. En lång rad svenska och internationella gäster och förlag har planerat att delta. 

Efter att svenska myndigheter har höjt risknivån för smittspridning i Sverige till ”mycket hög” har bokmässans styrgrupp beslutat att skjuta fram årets mässa. De nya datumen är 2-4 oktober. Platsen blir den samma, Malmömässans kongresscenter i Hyllie, Malmö.

Beslutet har tagits i samråd med Arabiska bokmässans samarbetspartners: Malmö stadsbibliotek, Ibn Rushd Studieförbund, Skånska Akademien och Oudhuset. 

– Det här beslutet har tagits för allas bästa; besökare, arbetsgrupper, deltagare och gäster. Nu fortsätter vi våra förberedelser för att göra årets mässa till den bästa hittills, säger Jonas David, koordinator för Arabiska Bokmässan i Malmö. 

Kontaktperson: Jonas David: jonas.david@arabiskabokmassan.se

Om mässan: Arabiska Bokmässan i Malmö bjuder på utställare, bokförsäljning, författarsamtal, uppläsningar, seminarier, debatter, aktiviteter för barn och mycket mer. Mässan vill vara en plattform för arabisk litteratur och kultur i Sverige, och ett forum för utbyte mellan svensk och arabisk kultur. Arabiska bokmässan i Malmö strävar också efter att få fler att läsa, inte minst unga personer, med målet att få fler att delta i det demokratiska samtalet. Bakom evenemanget står föreningen Arabiska Bokmässan i Sverige (ABM) som får stöd av Ibn Rushd Studieförbund, Biblioteken i Malmö, Skånska Akademien och Oudhuset.

Följ gärna Arabiska Bokmässan i Malmö på Facebook, Twitter, Instagram och Youtube. 

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Top